

## PLENARY WORKSHOP ON IDENTITY 25TH NOVEMBER 2022 9:00-13:00 ROOM 1G

5 mins	1	9:00	Love After Love	student's project	a Derek Walcott's poem published in 1986	Carolina Hirshfield introduces and reads
10 mins	2	9:05	Il coro delle lamentele degli studenti della VIU	from the "Italian as a Foreign Language" classes	a song	coordinated by Massimo Brunzin, with the participation of all students of the classes
15	3	9:15	Each identity created by a literary work	from the "History of Japanese Books and Literature" class	testimonies	coordinated and introduced by Niimi Akihiko, with the participation of Florian Breitsameter, Ella Duke, Daisuke Kuroki, Brian Lynch, Abigail Morris-Reich, Zoe Verbandt
15 mins	4	9:30	So, you want to be green? Innovations shaping environmental self-identity	from the "Innovation in Science and Technology: Key Issues of Management and Policy" class	a talk	coordinated by Ettore Bolisani, with the participation of Victoria Bruzik, Carolina Hirshfield, Li Ann Ramelsberger, Tobias Schwab, Naomi Suchland, Olivia Rose Whittle
10 mins	5	9:45	The Taste of Identity	students' project	short film	introduced by Arielle Skladman, who edited it
15 mins	6	9:55	Identity Mosaics	from the class on "Anthropological Perspectives on Borders, Migration and Mobility in the Mediterranean"	interactive intervention	coordinated by Natalie Göltenboth, with the participation of Diana Berhe, Oscar Cornelissen, Paige Ferguson, Nathalie Hartman, Frances Henderson, Nadiya Khair, Arina Kolodina, Jeanne Perrin, Anna Shortt, Verity Toman-Baker, Anne Vangerven, Emma Verschueren, Madeleine Votaw
15 mins	7	10:10	Unsafe Havens: LGBTQ Refugees and Identities	from the class on "Gender Studies. Migration and Gender"	talks	coordinated by Marilynn Johnson, with the participation of Matteo Carrassi, Elena De Angeli, Olivia Whittle, Oscar Cornelissen, Lison Davaud, Maé Guinot, Matthew Norman, Paige Ferguson, and Li-Ann Ramelsberger
10 mins	8	10:25	The Hispanic Culture and Identity	students' project	dominican dance	performance by Reyshell Encarnacion
15 mins	9	10:35	Stolen identity? European museums should return stolen objects to the countries of their origin	from the "Economics and Management of (Arts and) Culture" course	debate pro et contra	supervised by Aleksandar Kešeljević, with Ayala Istas and Emily Xu
15 mins	10	10:50	Personal Identity Online: Digital Technologies of the Self	from the class "Globalization, Communication and Network Society"	talk	by Sofia Pianta and Natalie Hartman, coordinated by Ilya Levin
10 mins	11	11:05	Mad Rush	students' project	piano piece by Philip Glass, 1989	played by Oscar Cornelissen
15 mins	12	11:15	i-dentity. Cultural Identity in the Technological Age	from the class "Science, Technology and Culture"	talk	by Frances Henderson, Abigail Morris-Reich and Olivia Rose Whittle, coordinated by Ilya Levin
10 mins	13	11:30	Superstitions as Key to Russian Identity	students' project	talk	by Pavel Romanov
10 mins	14	11:40	"Dubrovsky". A song	students' project	talk	by Marina Kuzmina
10 mins	15	11:50	Evolving	students' project	mad libs	interactive performance by Katarina Mijatovic
15 mins	16	12:00	Cultural Heritage and Identity	from the course on "Cultural Diplomacy and the Role of UNESCO"	talks	coordinated by Giorgio Andrian, with contributions from Julia Bährens, Abigail Beard, Diana Berhe, Oscar Cornelissen, Molly Grain, Ayala Istas, Marina Kuzmina, Brian Lynch, Lisa Oppermann, Jeanne Perrin, Arina Saigina, Anna Shortt, Marina Sokolova, Heidi Surfleet, Zoe Verbandt, Elena Vivan, Anna Wallis
5 mins	17	12:15	Introduction to Photo Show on "Identity and the City"	from "Identity, Heritage and Globalization. The Multilingual City"	announcement	Francesco Goglia - the exhibition of photos will be installed in room 1H
5 mins	18	12:20	Introduction to the "Identity Pavillion"	from the "The Milk of Dreams - Anthropological Perspectives on the Biennale di Venezia 2022"class	statement	by curator Arina Saigina - the interactive pavillion is organized by artists Elena de Angeli and Katarina Mijatovic and installed in room 1F (the project is supervised by Natalie Göltenboth)
10 mins	19	12:25	ll coro delle lamentele degli studenti della VIU (BIS)	from the "Italian as a Foreign Language" classes	a song	coordinated by Massimo Brunzin, with the participation of all students of the classes
			LIGHT LUNCH AT 13:00	IN THE SAN SERVOLO RESTAURANT, OFFE	RED BY VIU TO ALL FULL-TIME P	ARTICIPANTS AND ATTENDEES (BOOKING NECESSARY)