

## VIU PLENARY WORKSHOP ON MEMORY - May 17, 2019

9.15-9.20	Il lessico della memoria	Video from the Italian as a Foreign Language class (Massimo Brunzin)	5 mins
9.20-9.45	Should Law Forget?	Interactive talks by <b>Darya Paramonava</b> and <b>Silvia Dal Soglio</b> of the <i>Comparing East and West</i> and the <i>Globalization, Ethics, Welfare</i> courses ( <b>Danny Pieters</b> )	25 mins
9.45-10.15	Transitional Justice	Talks by students from <i>Gender Studies</i> (Sara De Vido) and <i>Global Governance</i> (Claudio Corradetti)	30 mins
10.15-10.35		Performance by Theater Group (Gad Kaynar Kissinger)	20 mins
10.35-10.50	Remember to Forget! The Role of Forgetting for Historical Memory	Talks by students from the <i>Postcolonial Encounters</i> class ( <b>Thomas Reinhardt</b> )	15 mins
10.50-11.00	Cinema, Oblivion, Memory and Trauma	Talk by <b>Crystal Nimoh Zanuso</b> from the <i>Italian Contemporary History in Films</i> class ( <b>Luca Pes</b> )	10 mins
11.00-11.20		Performance by Theater Group (Gad Kaynar Kissinger)	20 mins
11.20-11.35	Historical/Collective Memory and Literature	Talks by <b>Chandler King</b> on Literature as a Personal Experience; <b>Brittany Foley</b> on Selective Memories; <b>Maayan Ovits</b> and <b>Anouchka Hofmann</b> on Ethiopian Memories from Monuments in Italy; <b>Daniel McCarthy</b> on How Language Shapes Cultural Memory - from the <i>Immigrant Voices</i> class ( <b>Laurie Shepard</b> )	15 mins
11.35-11.45	Memory in Venice and Souzhou	Talk by Cai Yuqian (History of Venice, Luca Pes)	10 mins
11.45-12.00	Memory and the City	Video by students from the <i>Cities, Global Change and Sustainable Development</i> (Matteo Basso)	15 mins
12.00-12.20	Music and Memory	Performance by students, directed by <b>Dorit Tanay</b> in collaboration with <b>Maximiliano Amici</b> (partly from the <i>Music and Power</i> class)	20 mins
12.20-12.35	Memory of Environmental Disasters	Talks by <b>Brittany Foley</b> , <b>Tobias Urbin</b> and <b>Jiaxuan Zhang</b> from the <i>Globalization</i> , <i>Environment and Sustainable Development</i> class ( <b>Ilda Mannino</b> )	15 mins
12.35-12.45	Memory and Time in Economics	Talk by Yulia Vymyatnina (Macroeconomics: Growth, Business Cycle, Crisis)	10 mins
12.45-12.55	Memory and/as Imagery	Talk by <b>Thomas Reinhardt</b> (Gender and Kinship in the Age of Assisted Reproduction)	10 mins
12.55-13.15		Performance by the Theater Group (Gad Kaynar Kissinger)	20 mins
13.15 Onwards	LUNCH OFFERED BY VIU		