

GENDER PLENARY WORKSHOP 16 NOVEMBER 2018

Program

10 min	Introduction	short talk by Luca Trappolin, UniPd, Gender Studies	9.00-9.10
20 min	Gender, social exclusion and mobilization: snapshots from	short talks by students Edene Ezion, TAU (feminism in Israel); Laura-Marie	9.10-9.30
	diffent countries	Schurer, LMU (gender-gap in the German job market); Elisa Felici, UniToV	
		(femicide in Italy); Treniyyah Anderson, Duke (backlash of Gender Rights in	
		USA) from Gender Studies taught by Luca Trappolin/Paolo Gusmeroli, UniPd	
15 min	Gender problems in the age of digital revolution	short talk by student Margherita Regis, UniVe, from the course on Digital	9.30-9.45
		Culture taught by Ilya Levin, TAU	
15 min	Challenging the gender binary in medical arenas	short talks by students Chiara Busnelli, UniVe; Treniyyah Anderson, Duke;	9.45-10.00
		Elettra Schininà, UniToV and Neila Zannier, UniVe, from Medicine, Culture	
		and Globalization taught by Katya Wesolowski and Orin Starn, Duke	
20 min	Gender and society	performances by students of the Theater project directed by Gad Kaynar, TAU	10.00-10.20
15 min	Power and masculinity in Russian History	short talk by Gerald Easter, BC, teaching Philosophers, Rebels, Tyrants	10.20-10.35
15 min	Fairbanks vs Valentino. American and Italian Masculinities in	short talk by Luca Pes, VIU, teaching Italian Contemporary History in Films	10:35-10:50
	Silent Hollywood Movies		
15 min	Women in early 20th century Russian Jewish arts	short talk by Chiara Minora , UniVe, from the course on <i>Cultural History of the</i>	10:50-11:05
		Jewish Diaspora taught by Valery Dymshits and Aleksandr Ivanov, EUSP	
15 min	Role of women for the resilience of biological diversity	short talks by Ilaria Cimadori, UniVe, Elsa Maria Festa, Elettra Schininà,	11:05-11.20
		Lavinia D'Achille, UniToV, Siwon Sung, KU, from the course on The Protection	
		of Animals in International Law taught by Federica Mucci, UniToV	
15 min	Declamation on the Nobility and Preeminence of the Female	Giulia Romei, UniVe, from the course on Early Modern Print Culture in the	11.20-11.35
	Sex: the querelle des femmes and the printing press	Digital Age taught by Kirsten Stirling, UNIL	
20 min	Gender and the arts	performances by students of the Theater project directed by Gad Kaynar, TAU	11.35-11.55
60 min	Gender Inequality. Solutions?	collective discussion livened and coordinated by Sara De Vido, UniVe,	11.55-12.55
		specialist in International Law and Luca Trappolin, UniPd, Gender Studies	
50 min	LUNCH BREAK		12.55-13:45



15 min	Gender and the Italian language	short talk by Massimo Brunzin, VIU, and video by students from Italian as a	13.45-14.00
		Foreign Language Beginners (Massimo Brunzin, Elena Nieddu, VIU)	
15 min	Gender, religion, politics and society in intercultural	short talks by Laura Schurer, Annika Schmidt, LMU, Ami Fukumoto, WU,	14.00-14.15
	communication	Ariela Di Gioacchino, UniToV from Intercultural Communication, taught by	
		Vincenzo Romania, UniPd	
30 min	Romeo and JooLi - a Korean transposition of Romeo and	performance by Soo Bin Hong , KU, and other students from the <i>Shakespeare</i>	14.15-14.45
	Juliet by Shakespeare	in Venice and Verona class taught by Kirsten Stirling, UNIL	
30 min	Women in the society and paintings of Renaissance Venice	short talks by Katelyn Luck, Duke (History of Venice by Luca Pes, VIU) and	14.40-15.10
		Yael Bassan, TAU, Jeannine Moreth, Annika Schmidt, Julia Bondl and	
		Alexandra Reißer, LMU (Art and Architecture in Renaissance Venice, Paola	
		Modesti, VIU)	
20 min	"La Serenissima è maschile!"	performance and video by Sophie Schuhmacher and Nox Brinkmann , LMU,	15.10-15.30
		Federica Xotta, UniVe (Politics and Propaganda Gerald Easter, BC)	
30 min	Gender, me and (my) culture	performances by students of the Theater project directed by Gad Kaynar, TAU	15.30-16.00

Video maker and video editing: Thomas Hayez

CREDITS THEATER PROJECT

Director Gad Kaynar Kissinger, TAU

Producer Yonatan Unger, TAU

Performers Avior Abou, TAU; Ariela Di Gioacchino, UniToV; Jonny Diep Van Huy, UniVe; Farah Lamia, UniVe; Francesca Fiore, UniVe; Ami Fukumoto, WU; Kevin Garofolo, Duke; Evelina Gorbacova, UniVe; Tanya Riordan, Duke; Laura Schurer, LMU; Yonatan Unger, TAU; Giulia Valenti, UniVe.



CREDITS "ROMEO AND JOOLI"

Instructor: Kirsten Stirling (UNIL) Concept: SooBin Hong (KU) Script adapted by Yael Bassan (TAU) and Kirsten Stirling (UNIL) JooLi – SooBin Hong (KU) Romeo – Francesca Fiore (UniVe) Lady Capulet (Juliet's mother) – Annika Schmidt (LMU) Tybalt (Juliet's cousin) – Kevin Garofolo (Duke) Reader – Julia Bondl (LMU) Also appearing: Pietro Agnoletto (UniPd), Lamia Farah (UniVe), Ami Fukumoto (WU), Jiwoo Min (KU), Momoe Nakao (UniVeE), Bae Kyun Hee (KU). Backstage team: Yael Bassan (TAU), Nox Brinkmann (LMU), Lamia Farah (UniVe), Ami Fukumoto (WU), SooBin Hong (KU), Momoe Nakao (UniVe), Kirsten Stirling (UNIL). Programme: Pietro Agnoletto (UniPd) with Lamia Farah (UniVe), Lauren Peplau (BC).

CREDITS VIDEO "Gender and the Italian Language" from "Italian as a Foreign Language Beginners"

Instructor Elena Nieddu

Participants Avior Abou TAU; Sapir Avisar, TAU; Taylor Braswell, DUKE; Edene Bril Ezion, TAU; Yi-An Chien, UniVeE; Chen Cohen, TAU; Nicolas Coleman, DUKE; Huy Van Jonny Diep, UniVeE; Shaked Eliahu, TAU; Leonie Chima Emeka, LMU; Ami Fukumoto, WU; Helena Guenther, DUKE; Lama Cheri Hantash, DUKE; Hsin Ya Hu, UniVeE; Yuling Huang, UniVeE; Haedir Khair, LMU; Ahn Jin Lee, KU; Mpiti John Mosothoane, UniVe; Momoe Nakao, UniVeE; Tsubasa Nishioka, UniVeE; Lauren Peplau, BC; Katherine Sullivan, BC; Yonatan Unger, TAU; Miyako Kellie Vasquez, WU; Talia Zuberi, TAU.

Instructor Massimo Brunzin

Participants Treniyyah Anderson, DUKE; Dylan Cooper, BC; Emily Coyle, BC; Nelia Ekeji, DUKE; Thomas Hayez, KUL; Aanan Henderson, DUKE; Takiyah Johnson, DUKE; Sung Ha Kim, KU; Kevin Konig, UniVeE; Ingrid Miranda-Paratore, BC; Julia Moore, UniVeE; Alexandra Reißer, LMU; Josephina Richardt, LMU; Maya Shimada, UniVeE; Clara Van Gestel, KUL.